Susana Díaz repta Mas a "no sortir corrent" després del 27-S si el resultat li és advers

El candidat del PSC suggereix que la presidenta d'Andalusia ja ha esbossat una proposta per un nou finançament

  • Redacció-ACN
  • Dimecres, 23 Setembre 2015 10:02

Susana Díaz i Miquel Iceta

El cap de llista del PSC, Miquel Iceta, es va referir aquest dimarts al vespre a la relliscada radiofònica del president del govern espanyol, sobre la pèrdua de la nacionalitat espanyola per part dels ciutadans d'una hipotètica Catalunya independent. "Avui hem descobert que no sap ni com s'obté la nacionalitat espanyola", va ironitzar Iceta abans de sentenciar: "Això, en un president del govern d'Espanya, comença a ser una mica preocupant". Sobre un nou encaix entre Catalunya i l'Estat, Iceta va suggerir que Susana Díaz ja "té algun treball interessant" sobre el finançament de les Comunitats Autònomes, i va assegurar que en el tema "dels diners" hi haurà acord amb la presidenta andalusa.

En el marc d'un míting a Mataró, acompanyat de la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, la candidata Alícia Romero i l'alcalde de Mataró, David Bote, Iceta, va aprofitar per manifestar la seva convicció que Andalusia no serà un obstacle per a les aspiracions catalanes en matèria de finançament. "En el tema dels diners, hi ha gent que diu que quan hàgim de discutir no ens posarem d'acord; Que poc que em coneixen i sobretot que poc la coneixen a ella", ha rebatut el candidat. Iceta ha avançat que Díaz té algunes idees i "treballs interessants" al respecte, i va esbossar que la proposta de Díaz passaria per garantir a les Comunitats Autònomes els diners que suposen la prestació dels serveis públics fonamentals.

Miquel Iceta va reiterar el seu posicionament sobre les ambaixades catalanes a l'estranger, com ja havia comentat breument al matí en un dinar de Tribuna Barcelona.

Durant la seva intervenció es va referir als "problemes" que afronta Catalunya, entre els quals va mencionar la manca d'ingressos de la Generalitat. "Però depèn de per què no" (en falten), va arrencar, abans de preguntar: "¿Per què dimonis ha de tenir la Generalitat un representant al Vaticà, si cadascú resa, si vol, des de casa seva?".

"No es pot estimar contra ningú"

La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, va entrar aquest dimecres en campanya fent costat al candidat del PSC, Miquel Iceta, en un míting celebrat a Mataró. Díaz va referir-se als llaços entre andalusos i catalans per proclamar que "no es pot estimar contra ningú" i que "estimar Catalunya és estimar Espanya". A més, la líder socialista es va superar perquè hi ha qui "es preocupa massa per unir els morts de fa 400 anys", en una referència inexacta a la història de Catalunya, "i no els preocupa la convivència, harmonia i concòrdia dels que avui viuen junts". Díaz ha demanat a Mas que governi "per a tothom" i el va reptar a "quedar-se" després del 27-S, sigui quin sigui el resultat de les eleccions.

Susana Díaz va pronunciar un discurs en què va defensar la doble condició de catalans i espanyols dels fills de la immigració andalusa de la segona meitat del segle XX.

"Estimar Catalunya és estimar Espanya".

Erigint-se en defensora d'aquest col·lectiu, Díaz va argumentar que si Mas es preocupa d'allò que "fa 400 anys va pertànyer a Catalunya" -en referència a l'Alguer- tothom ha de poder imaginar li preocupen a ella els 700.000 andalusos que van venir a Catalunya fa 40 anys.

L'acte es va celebrar a l'espai Foyer del TecnoCampus, mateix escenari al que abans de la victòria a les municipals havia estat Pedro Sánchez