Baron marxa: “No entenc què està passant al país"

L’exalcalde reivindica la feina feta a l’Ajuntament i especialment PUMSA

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dijous, 06 Març 2014 12:00

Roda Premsa baron

Joan Antoni Baron va oficialitzar ahir que se’n va. O més ben dit que se n’anirà. Al costat dels màxims responsables del PSC en l'àmbit local i maresmenc i amb familiars, amics, exregidors i companys del grup municipal i del partit al darrere, l’exalcalde va convocar la premsa al local dels Capgrossos per oficialitzar el seu adéu al final de mandat. “Avui no enterrem en Baron, avui és Dimecres de Cendra i enterrem en Pellofa”, va començar bromejant, per després entrar en una llarga explicació sobre els motius del seu adéu. Va al·legar “cansament personal, tant físic com mental” i sobretot va explicar que marxava perquè “en els temps que corren no entenc què està passant, ni a la ciutat, ni al país, ni a la societat. Sóc un home de la transició i dels grans pactes que ara veig com aquells plantejaments ja no són vàlids”.

Baron va evitar relacionar el seu comiat amb les creixents diferències amb la línia actual del PSC i es va concentrar en “el que domina el temps actual, que sóc incapaç de compartir” com el causant d’una marxa que, assegura, va decidir fa mesos. Va lamentar que el país torni als esquemes "una mica caducats, dels nacionalismes". "No estic dient que no entengui les reivindicacions nacionals", però "no entenc que siguin el motor de la societat", ha explicat. "Hi ha gent que ho està passant malament. I em desconcerta que això no sigui l'eix de la transformació social", va dir.


Reivindica la feina feta i PUMSA

Inevitablement, Baron va fer balanç dels seus 20 anys a l’Ajuntament dels que va dir que “n’estic satisfet de la molta feina feta”. En aquest sentit, va centrar-se a reivindicar “la molta feina que va fer PUMSA, sense PUMSA aquesta ciutat no hagués fet passes endavant, no hi hauria el projecte actual, no hi hauria aquesta mateixa casa –en referència al local dels Capgrossos– però tampoc la biblioteca, l’escola bressol o el mateix TecnoCampus ni moltes obres”. Per a Baron “una ciutat s’ha de comandar amb ànim polític i de servei ciutadà i no com un comptable” i per això va reivindicar que l’empresa, actualment multi-criticada pels seus deutes “va possibilitar que la ciutat anés endavant”. Respecte el pitjor moment passat com a Alcalde, va recordar la imputació arxivada pel tema de Can Fàbregas, “van patir els meus familiars i encara ningú no n’ha demanant perdó” i la polèmica per la taxa de cementiris “alguns van jugar amb els sentiments i els morts de les famílies i això no ho perdono”, va dir.

Amb la plana major socialista al darrere, Baron va fer mig de polític mig de mestre –del que exerceix al Camí del mig– per receptar a les noves generacions de polítics que siguin "honestos" i "valents". Pel que fa al candidat que surti de les primàries, ha dit que "ha de ser molt coneixedor de la ciutat" i "conseqüent amb la ideologia del socialisme, que neix de les classes treballadores".