Bonic albirament de dofins a la costa mataronina

L'Associació Posidonia 2021 navegant amb el 'Vell Marí' del CRAM grava un grup de dofins comuns interaccionant amb dofins llistats

Dofins Mataró

Aquest dimecres, els membres de l'Associació Posidonia 2021 van tornar a veure i enregistrar un bonic avistament d'animals marins. Concretament van veure "un grup de dofins comuns de musell curt (Delphinus delphis) desplaçant-se i interaccionant amb dofins llistats (Stenella coeruleoalba). A més, mentre es produïa l'albirament ha aparegut un grup de més de vint caps d'olla (Grampus griseus)", expliquen els membres de Posidonia 2021. Això passa pràcticament un mes després de veure un catxalot a la mateixa zona.

Tot i que pel seu nom es podia pensar que el dofí comú és una espècie força comuna a les nostres costes, no és així. Actualment la seva presència no és tan abundant com fa anys enrere degut a amenaces com la contaminació, la sobrepesca i la pesca accidental. "Tot i que la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) la cataloga com una espècie de preocupació menor, la població del mediterrani està catalogada com a vulnerable dins la llista vermella dels vertebrats a Espanya", ens expliquen des de Posidonia 2021.

A la part esquerra del vídeo podem veure nedant a la proa del veler Vell Marí dofins llistats que podem diferenciar per les bandes o llistes que recorren el cos de l'aninal lateralment; a la part dreta del vídeo apareixen interaccionant amb els anteriors, dofins comuns que podem diferenciar per el seu patró de coloració, com una mena de rellotge de sorra de color crema a la part de davant del cos i de color gris claret a la part posterior de l'animal. Al fons, apareix un cap d'olla gris. És habitual que aquestes tres espècies puguin interaccionar entre elles”, ens expliquen des de Posidonia 2021.