L’Ajuntament activa el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols africana

Fins que passi l’episodi, el consistori ha limitat l’activitat que pugui generar pols i recomana evitar les activitats i l’exercici a l’aire lliure a les persones més vulnerables

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dijous, 19 Desembre 2019 08:56

Pols africana

L’Ajuntament de Mataró ha activat en fase d’alerta el Protocol d’actuació davant d'episodis de contaminació atmosfèrica sobre el medi ambient i la salut per la presència de pols africana.

La mesura s’ha pres arran que la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya hagi declarat episodi ambiental per alta contaminació de l’aire a tot Catalunya, per la superació dels valors establerts de micropartícules en suspensió PM10.

La situació ve donada per la intrusió de pols africana des del dia 17 a tot el territori. Fins que l’episodi de contaminació atmosfèrica quedi superat, es recomana especialment als col·lectius més vulnerables (persones amb malalties respiratòries o de l’aparell circulatori, nadons, infants en edat preescolar i dones embarassades) que evitin les activitats i l’exercici físic a l’aire lliure. En el cas de la població en general també es recomana reduir l’esport intensiu al carrer.

L’Ajuntament ja ha fet arribar aquestes recomanacions a les entitats i clubs esportius de la ciutat i a les instal·lacions esportives gestionades pel municipi que tenen espais a l’aire lliure, així com als centres escolars.

També s’han fet arribar avisos al col·lectiu de gent gran més vulnerable (usuaris de telealarma, gent gran que viu sola i pateix malalties cròniques). D’altra banda, el consistori vetllarà perquè l’obra pública no incrementi els contaminants atmosfèrics a la ciutat en els propers dies i evitarà altres activitats que poden incrementar la pols a l’aire, com l’ús de bufadors per la neteja de la via pública. Igualment, s’ha posat en contacte amb els titulars de llicències d’obres d’enderroc perquè aturin les tasques que poden provocar pols.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: