El Ple acorda naturalitzar la platja de Sant Simó

No es netejarà mecànicament, se'n limitarà l'accés i es retirarà sols la brossa generada per les persones

  • Redacció
  • Dilluns, 29 Agost 2016 15:59

Ciutat 2013, guinguetes platja 2

Era una proposta de la CUP i va rebre el vot favorable del Ple Municipal del mes de juliol. Mataró naturalitzarà un tram de la platja de sant Simó per tal de poder recuperar l’ecosistema i la biodiversitat de l’entorn natural. Segons el text aprovat, l’Ajuntament es compromet a eliminar la neteja mecanitzada i realitzar-la de manera manual retirant únicament aquella brossa generada per les persones; limitar el pas de vehicles amb cordes i tanques per protegir l’espai. L'objectiu és conservar les algues i les restes naturals arribades del mar i la vegetació autòctona que s’hi desenvolupa per tal de preservar, diuen, l’ecosistema natural.

Des de la CUP asseguren que no es tracta d’un projecte costós de recursos ni diners, tot el contrari, diuen, amb la voluntat d’estalvi energètic i mecànic. La proposta comptava, prèviament al pas pel Ple, amb el suport de la plataforma Preservem el Maresme i amb ambientòlegs i biòlegs a títol personal com és el cas de Miquel Gómez i Eva Garcia, respectivament.

Ja a altres ciutats

Amb aquest projecte per naturalitzar la platja de Sant Simó, Mataró se suma a les iniciatives d’altres ciutats del Maresme com Canet de Mar, Vilassar de Mar, el Masnou Malgrat de Mar o Arenys de Mar, que van començar a naturalitzar trams de les seves platges fa una dècada. La política respon als objectius de conservar la vegetació autòctona i garantir uns mínims de biodiversitat.