Can Boada s’apunta a les energies renovables

La residència mataronina ha posat en servei una instal·lació solar d'autoconsum

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 25 Setembre 2013 11:36

Can Boada

El Centre Geriàtric Can Boada de Mataró acaba d’inaugurar una instal.lació solar fotovoltaica d’autoconsum de 19,7 kWp de potència. El projecte té previst generar el 20% del consum elèctric del centre, reduint així la seva factura elèctrica. Més del 95% de l’energia produïda s’autoconsumirà instantàniament durant les hores del dia en què l’energia és més cara, tenint en compte que la llum ha patit una pujada del 45% en els darrers cinc anys pel sector comercial i serveis.

L’empresa encarregada de la instal·lació ha estat SolarTradex. En tot moment s’han tingut en compte les variacions en el consum d’energia que pot haver-hi a la residència: si hi ha un dèficit d’energia es pot actuar per tal de no comprar-ne tanta a la companyia elèctrica, i en el cas de tenir un excés de producció, allò que sobri servirà per escalfar aigua calenta i reduir així la factura del gas. El projecte solar del Centre Geriàtric Can Boada és la segona instal·lació d’autoconsum que SolarTradex dirigeix a Mataró, després del restaurant Lasal del Varador.

Esther Sánchez, directora de la residència, ha aclarit els motius d’aquest canvi: “Hem apostat per l’energia solar fotovoltaica perquè creiem fermament en un nou model energètic, molt més democràtic i independent dels interessos de les grans empreses”. Tanmateix, Sánchez ha volgut destacar els punts a favor que la proposta té envers el medi ambient.