Dofins morts a Mataró i l'Ametlla

Els experts temen un rebrot de morbillivirus

Veterinaris de la Fundació del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) han certificat la mort d'un dofí a la platja de Ponent de Mataró i han rebut l'avís de la presència de dos exemplars més morts a l'Ampolla (Baix Ebre), que estan en estudi. Aquests casos fan témer als experts del CRAM el rebrot d'una epidèmia de morbillivirus. L'avís d'un pescador mataroní als Mossos d'Esquadra sobre la presència d'un animal surant al mar ha activat els serveis d'emergència del CRAM de Premià de Mar, que aquest dilluns van certificar la mort d'un dofí llistat a les roques de davant de la bocana del port de Mataró.

Es tractava d'un exemplar adult d'aproximadament 1'75 metres que ja ha estat traslladat a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es faran els estudis per determinar la causa de la seva mort.

Es tem una epidemia A més, aquest mateix matí de dilluns, el CRAM ha rebut un avís sobre la presència de dos exemplars més morts a l'Ampolla (Baix Ebre). El cas està en estudi, però els experts temen que es tracti del rebrot d'una epidèmia infecciosa, el morbillivirus, ja que des de l'1 d'agost han aparegut morts nou dofins al litoral català. El virus afecta diferents espècies de dofí causant lesions multiorgàniques, sobretot en els sistemes respiratori i nerviós. És el mateix virus que entre 1990 i 1992 va acabar amb la vida de milers de dofins al Mediterrani i que l'any passat va matar 44 dofins a les costes catalanes.