Una empresa de Mataró va vestir (sense saber-ho) un protagonista de 'Paràsits'

Des de la firma expliquen que se'n van adonar quan van anar al cinema a veure el film

Parasite de Bong Joon Ho

La gran sensació de la darrera edició dels Oscars de Hollywood, la sud-coreana Paràsits, primer film de parla no anglesa que s'alça amb el premi a la millor pel·lícula, té una part de contribució catalana. Concretament, el vestuari d'un dels nens protagonistes, obra de l'empresa Bobo Choses, amb seu de Mataró. El més curiós del cas, però, és que la firma no ho va descobrir fins que ho va comprovar a la pantalla.

Segons informa RAC1, un dels nens de la família Park, protagonista del film, duu roba de Bobo Choses. "Ens en vam adonar anant al cine, literalment. Veient la pel·lícula, molts mesos abans que guanyés l’Oscar", explica el director de comunicació de la marca, Toni Tió. Relata també l'explicació de per què els responsables del film es van fixar en la seva firma: "el nostre principal mercat és Àsia, especialment Corea i Japó. Allà tenim un distribuïdor que cedeix roba per sèries i pel·lícules".

 

 

Paràsits, dirigida Bong Joon-ho, va fer història en ser la primera pel·lícula en un idioma diferent de l'anglès a aconseguir el premi a millor pel·lícula. A més, també va sumar els Oscars a millor pel·lícula internacional, millor director i millor guió original, convertint-se així, per sorpresa, en la gran triomfadora de la nit dels Oscars.

El film està disponible en versió subtitulada en català des del 14 de febrer a la plataforma cinematogràfica en streaming Filmin. Es tracta de la primera versió en llengua catalana del film.