Treballs manuals com a eina per estimular pacients hospitalitzats

Pacients de l’Hospital de Dia Psicogeriàtric i Rehabilitador de Calella decoren de Nadal l’Hospital Sant Jaume i el CAP de Calella

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 30 Desembre 2019 10:30

Ciutat 2017/2019, decoració hospital calella

Els treballs manuals són una eina terapèutica que permet estimular l’atenció, la concentració, la memòria i la motricitat fina, així com integrar la part del cos que hagi quedat afectada per culpa d'una malaltia, com les mans o els braços.

Per això, pacients de l'Hospital de Dia Psicogeriàtric, on s’atenen persones amb deteriorament cognitiu o amb demències, i de l’Hospital de Dia Rehabilitador, on acudeixen pacients amb diferents patologies que requereixen un tractament de rehabilitació física i funcional, han elaborat motius nadalencs per decorar l'Hospital Sant Jaume i el CAP de Calella.  

Amb aquesta activitat, a més de posar en pràctica diferents habilitats, es busca que el resultat final sigui útil i també estètic, fet que ajuda a augmentar la motivació personal i l’autoestima dels pacients.

Enguany s’han utilitzat materials reciclats per fer les diferents garlandes. Un arbre fet amb rotllos de cartó dona la benvinguda als usuaris de l’Hospital Sant Jaume, mentre que estrelles de cartó amb llana de diferents colors pengen de l’arbre que hi ha situat al mig del CAP Calella.