Alumnes del Politècnic creen una aplicació per a la SpAm

Aquesta eina permetrà gestionar les donacions de manera eficient i transparent

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 03 Maig 2019 11:38

Ciutat 2017/2019, spam

Gràcies al treball d'alumnes del Centre d’Estudis Politècnics, es va lliurar a la Protectora d'Animals de Mataró una aplicació web pionera que permetrà gestionar les donacions que rep l’entitat de manera eficient i transparent, ja que centralitzarà i valorarà econòmicament l’estalvi de les donacions solidàries.

La metodologia ABP (aprenentatge basat en projectes) del cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web permet als alumnes adquirir coneixements professionals i fomentar alhora el seu desenvolupament personal generant un producte o servei per a una entitat social. Aquest any, els alumnes han volgut implicar-se en l'àmbit dels animals abandonats i el projecte ha anat dirigit a la SpAm, des d'on valoren i agraeixen molt la feina feta tant per "la detecció real de necessitats com pel valor afegit que representa cap a la transparència en la gestió de les entitats sense ànim de lucre", i agraeixen la implicació de l'equip docent i l'alumnat.

Aquesta nova eina digital se centra, en primer lloc, a tenir digitalment classificat tot material rebut (pinso, material per als animals, material d’oficina, veterinari, material per als encants...). I en segon lloc, permet associar un cost estimat a la donació i, per tant, quantificar l’estalvi que representa per a l'entitat, fet que també ajudarà que les persones donants puguin sol·licitar un certificat simbòlic del donatiu.