Premi per a una plataforma per ocupar l’espai públic amb cultura ciutadana

Un total d'onze projectes participen a la Som Hackaton del Tecnocampus

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 18 Febrer 2019 00:00

Ciutat 2017/2019, som Hackathon tecnocampus

El TecnoCampus va celebrar el passat cap de setmana una “hackathon” centrada en com gestionar de manera més viva i sostenible l’espai públic. El premi a la millor idea desenvolupada per estudiants universitaris va ser per una plataforma que potencia l’ocupació de l’espai públic amb esdeveniments culturals proposats per la ciutadania.

L’equip format Bernat Torres, Bruno Nevado, Pere Coller, Pol Mesegué i Robert Gracia va guanyar 2.000 euros, a distribuir entre els integrants de l’equip, i accés a la preincubadora del TecnoCampus per seguir desenvolupant el projecte. Pel que fa al premi de batxillerat i cicles formatius, els premiats van ser Eduard Serra, Guillem Soler, Jordi Oan Bautista, Sergi Perelló i Sheng Juny Ye, estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, que van rebre 1.000 euros a repartir entre els membres de l’equip. El grup va ser seleccionat per crear una plataforma que permet intercanviar coneixement entre els ciutadans d’una mateixa ciutat pel que fa a les activitats que es desenvolupen en els espais públics.

La tercera edició de la Som Hackathon va reunir un total de 51 estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius i va comptar amb la col·laboració de 23 mentors de diferents àmbits, que van donar suport als equips durant tot el procés.

L'activitat que s’emmarca dins de l’aposta pel model quàdruple hèlix, que fomenta el treball conjunt d’empresa, institucions, acadèmica i ciutadans. La Som Hackathon és una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta edició, ha crescut el nombre d’empreses i entitats que han donat suport a la iniciativa.