Eurecat bat el seu récord d'ingressos

El centre tecnològic que dona servei a més de 1.500 empreses de diversos sectors i territoris ingressa 51 milions i en vol 175 el 2025

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 13 Desembre 2018 12:27

Ciutat 2017/2018, Cetemmsa edifici

El centre tecnològic Eurecat tancarà aquest any amb uns ingressos de 51 milions d'euros, el que representa un increment del 54,6% en relació als 33 milions del 2015 i davant els 40 milions del 2017, un any a més en què el centre va notar la manca de programes europeus i estatals. Eurecat, a més, ha augmentat en un 89% el nombre de clients, que ja superen els 1.500, dels quals la meitat són petites i mitjanes empreses de diversos sectors i territoris.

De fet, la facturació dels projectes amb empreses ha crescut un 133% i s'ha situat com la primera organització privada en captació de recursos de fons europeus.D'altra banda, de cara el 2025, Eurecat es proposa augmentar la facturació fins als 175 milions d'euros i sumar 1.700 treballadors, davant dels 670 actuals.

Per al 2019, el president d'Eurecat, Xavier Torra, cita tres reptes. En primer lloc, la relació amb la universitat ja que és un "complement bàsic". “No podem saber-ho tot, però sí on és el coneixement”, va afirmar el president del centre tecnològic. Segons Torra, tot i tenir convenis, per exemple, amb la URV, URL i la UManresa, no estan “ni de lluny” en l'estat en què voldrien. En segon lloc, es va referir a la culminació del pla estratègic i afegeix que l'ideal seria que Eurecat pogués multiplicar el seu volum “per tres o per quatre”, i per últim, va destacar la necessitat d'ordenar les unitats tecnològiques, que estiguin “ben definides i no se superposin”.

Serveis especialitzats

Actualment, Eurecat dona servei a més de 1.500 empreses de tots els àmbits, en especial en els sectors més presents a Catalunya, com l'automoció, la salut, l'alimentació i la fabricació de maquinària, entre d'altres. El centre tecnològic disposa d'instal·lacions a Barcelona (Big Data&Data Science, EHealth, IT Security, Audiovisuals...), Canet de Mar (teixits funcionals), Cerdanyola del Vallès (robòtica, materials avançats, nous processos de fabricació i Indústria 4.0), Girona (materials avançats i nous processos de fabricació), Lleida (sistemes experts de gestió i Agritech), Manresa (Sostenibilitat i Materials avançats), Mataró (teixits funcionals, impressió funcional i electrònica impresa), Reus (nutrició i salut i ciències òmiques), Tarragona (química), Amposta (materials avançats) i Vila-seca (turisme i CoE Innovació turisme) i compta amb 160 projectes R+D, 81 patents i 7 spin-off.

En un contacte amb mitjans de comunicació, els responsables d'Eurecat, però, van deixar clar el principal objectiu no és “acumular patents” ni crear 'start-ups' sinó que “les empreses innovin”. En aquest sentit, les empreses que recorren al centre tecnològic no són necessàriament les que comencen sinó d'altres ja consolidades que també necessiten innovar.
Segons el president, Xavier Torra, la digitalització “canvia els models de negoci” i avisa que un “excés de normativa” del sectorpot comporta un “fre per a la innovació”.