Nova línia de subvencions per la contractació d'aturats de més de 30 anys

El SOM gestiona la subvenció del programa 30 Plus que vol inserir un total de 80 persones

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 24 Novembre 2017 00:00

Ciutat 2017, subvencio aturats

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ofereix una nova línia de subvencions, a través del programa 30 Plus del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), per afavorir la inserció laboral prioritàriament de persones d’entre 30 i 45 anys en situació d’atur i baix nivell formatiu, tot i que hi poden participar també les persones majors de 45 anys.

Les empreses que s’hi acullin poden sol·licitar una subvenció del Salari Mínim Interprofessional 2017 (707,70 euros) o proporcional per als contractes a temps parcial de mínim 6 mesos de durada i màxim de 9 mesos, que estaran sotmesos a una formació a mida del lloc de treball. La subvenció inclou, a més, el cost de la formació adient al lloc de treball. Els contractes a subvencionar poden formalitzar-se fins al 30 de juny de 2018 o fins que s’esgoti el pressupost per a 80 contractes.

Contracte entre 6 i 9 mesos
Les actuacions ocupacionals que contempla el programa són l’orientació professional, tutoria i acompanyament a la inserció de les persones participants; la prospecció i l’assessorament d’empreses; l’adquisició d’experiència professional mitjançant un contracte de treball bonificat d’una durada mínima de sis mesos i màxima de nou mesos i l’adquisició de competències i formació transversal vinculada al contracte de treball d’entre 60 i 150 hores.

 L’edició anterior d’aquest mateix programa va permetre la contractació subvencionada d'un total de 40 persones en empreses de Mataró i la comarca del Maresme.