Mataró potencia el turisme

La nova campanya d'estiu implementa un nou punt d'informació davant l'estació i programa 45 visites guiades en anglès i francès

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 05 Juliol 2017 11:58

Punt d'informació turística

Per tal d'atreure el públic estranger i promocionar a escala turística la ciutat la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, va presentar les novetats de la campanya d'estiu 2017. Algunes de les propostes innovadores són l'obertura d'un nou punt d'informació turística, ampliar les visites guiades, la creació d'una nova campanya de comunicació i la possibilitat d'utilitzar Wifi gratuït a les platges durant tot l'any, entre altres mesures.

Segons Guillén, la necessitat “de tenir un servei d'informació prop de la platja i del servei de transport públic” va propiciar l'obertura del nou punt d'informació turística. Situat al Centre Cívic Cabot i Barba, just davant l'estació Renfe, estarà obert de dilluns a diumenge de 10 h a 19 h. A més, el punt d'informació turísica de la planta baixa de l'Ajuntament amplia horaris obrint de dilluns a diumenge.

Més idiomes en les visites guiades

Ara les visites guiades ja no només es podran realitzar en català i castellà, sinó que s'incorporen 45 paquets de visites en anglès i francès. Les visites es realitzaran a la Nau Gaudí, el Clos Arqueològic de Torre Llauder i al Conjunt dels Dolors de la Basílica de Santa Maria. També s'han programat rutes guiades sobre el 'Triangle Modernista al Maresme', 'Salve Iluro. Ciutat romana' i 'Miquel Viada, el primer ferrocarril', entre altres temàtiques.

Rutes teatralitzades arquitectòniques

El 150è aniversari del naixement de Puig i Cadafalch és la motivació de les dues rutes teatralitzades que s'han programat al voltant de la figura de l'arquitecte: 'Ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona' i 'El modernisme a Mataró'. Cal reserva prèvia a les Oficines de Turisme de Mataró.

Guillén va deixar clar que “el turisme ja forma part del nou concepte mataroní”. A més de les diverses mesures enumerades, l'Ajuntament també posa a disposició dels usuaris connexió Wifi gratuït a passeig marítim durant tot l'any, així com noves activitats nàutiques al Port de Mataró i una campanya de comunicació pròpia per aquest estiu. La campanya posa el focus al mar i el front marítim utilitzant 'emojis'.