Impulsar l’activitat econòmica: el projecte Quatre Ribes

Participen en aquesta iniciativa compartida els municipis d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius

Argentona 2014/2018, ajuntament argentona

Potenciar la promoció econòmica dels municipis i els seus habitants unint forces és l’objectiu del projecte Quatre Ribes. Es tracta d’una xarxa supramunicipal que uneix Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius i que es proposa una forma d’optimitzar recursos. Amb aquesta finalitat, el projecte ja fa temps que ofereix ajuda per a emprenedors, una borsa de treball i suport en la selecció de personal per a les empreses locals. Així, es pretén sumar el talent de l’entorn i gestionar projectes en xarxa.

Incentivar la inserció laboral

Un dels objectius del projecte és plantejar una idea innovadora que incentivi la inserció laboral dels ciutadans i faciliti els processos de selecció a les empreses. Per això, el projecte compta amb una borsa de treball gestionada pels Ajuntaments i s’han començat a dur a terme algunes entrevistes en format speed-dating, una nova manera de selecció ràpida de personal per conèixer els candidats que puguin ajustar-se a les necessitats empresarials.

Un Punt d’Atenció per a Emprenedors

Quatre Ribes incideix en el paper dels emprenedors dins del teixit empresarial local i per això compta amb un Punt d’Atenció per a Emprenedors (PAE). Aquest servei permetrà facilitar la constitució i legalització d’una empresa amb un sistema electrònic, ràpid i gratuït. Això suposarà un estalvi de temps i diners per als emprenedors, ja que es podran donar d’alta com a empresari individual el mateix dia i com a societat mercantil en un termini màxim de 7 dies.

El servei oferirà suport continuat en el temps, des d’abans de donar d’alta l’empresa, acompanyant als emprenedors a través de les diferents fases: des de la creació d’un pla de negoci, fins al suport en la consulta amb altres administracions.

L’origen del projecte

El projecte va començar a gestar-se fa dos anys, durant el 2016, quan el ple municipal dels quatre municipis va aprovar el Pla Director i definició estratègica territorial en l’àmbit de la Promoció Econòmica de la Riera d’Argentona 2015-2018. Aquest pla tenia la voluntat de construir un ens de desenvolupament econòmic supramunicipal per a la promoció i estratègia econòmica del territori.