PUMSA acaba 2012 amb un dèficit de 4,5 milions d’euros

El govern municipal considera que “l’actuació ha estat prudent”

  • Redacció
  • Dijous, 04 Juliol 2013 13:21

L'Edifici de Vidre

PUMSA va tancar el 2012 amb un dèficit final de 4,5 milions d’euros. El principal motiu d’aquestes pèrdues és la pèrdua de valor dels actius immobiliaris i la retrocessió de crèdits fiscals. Des del govern municipal consideren que s’ha dut a terme una actuació “prudent gràcies a la presa de decisions per unanimitat”. Així doncs, PUMSA té un endeutament bancari de 49 milions d’euros, 30 milions menys que el 2011.
4,5 milions d’euros és el dèficit final de PUMSA, GINTRA ha acumulat pèrdues per valor de 1,9 milions d’euros i Prohabitatge ha aconseguit uns resultats positius amb beneficis que ascendeixen a 28.000 euros.

Plantilla redimensionada

La regidora d’urbanisme i presidenta de PUMSA, Montse Rodríguez, va explicar que “el redimensionament de la plantilla, que ha permès estalviar un 40 per cent de la massa salarial ha estat una de les decisions més importants de l’any”. Així mateix, Rodríguez també va assenyalar altres aspectes que han contribuït a la reducció del dèficit com són el refinançament del deute i la venda d’actius importants com el solar del Corte Inglés i el local del Mercadona a l’edifici del Rengle.

La regidora d’urbanisme considera que la gestió que s’ha fet a PUMSA ha estat prudent. De totes maneres, es va mostrar satisfeta per “la unanimitat amb què s’han pres les decisions”. Un fet que va destacar especialment ja que “cal mantenir aquest consens perquè d’ell en depèn el futur del grup ajuntament”. L’oposició està dividida davant la gestió de PUMSA. El PSC va reivindicar la utilitat de PUMSA per “tirar endavant importants operacions urbanístiques”. Al seu torn, el PP va alertar que “els comptes del 2012 són irreals” i que si PUMSA fos una empresa privada, ja hauria fet fallida. PxC i ICV-EUiA van reconèixer els comptes presentats. Lora lamenta que “no s’hagin buscat culpables” i Martínez va assegurar que “els comptes s’ajusten a la realitat”. Per últim, la CUP va criticar durament les “polítiques especulatives” que PUMSA ha fet tradicionalment.