Hongria i la República Txeca objectius d’una missió comercial de l’empresa Vilaseca

L’empresa mataronina Vilaseca, SA, participa en una missió comercial a Hongria i la República Txeca que ha organitzat la Cambra de Barcelona. Durant aquesta setmana s’efectuarà una trobada multisectorial per promoure les exportacions i les inversions vers aquest dos països europeus.

Els països del centre-est d’Europa

Hongria se situa en un punt estratègic al centre d’Europa, l’any 2001 va ser el primer país candidat de destí de les inversions catalanes. Els sectors amb més demanda d’exportacions són automòbils i els seus components, sector agroalimentari, confecció tèxtil, materials de construcció, equipaments per a habitatges, audiovisual i serveis de consultoria i enginyeria.

La República Txeca també compta amb numeroses exportacions catalanes que han anat augmentant en els darrers anys. Els sectors amb més demanda són la moda, paviments i revestiments ceràmics, tecnologies del medi ambient i mobles. Les oportunitats per a la inversió se centren en l’automoció, la construcció, els serveis, el turisme i la distribució minorista i logística.

Les empreses catalanes participants

En aquesta trobada hi participen nou empreses catalanes, a més de Vilaseca, SA de Mataró: Albi Line, SL (Barcelona), Bioiberica, SA (Barcelona), Intersalus, SA (Barcelona), Parramon Ediciones, SA (Barcelona), Tebisa (Sant Feliu de Llobregat), Telstar Industrial (Terrassa), Vives Vidal, Vivesa, SA (Igualada), Embotits Espina, SA (Vic) i Tenerias Homs, SL (Vic).

Redacció // Freqüència Iluro