Fabio Biondi

El director i solista és un referent en la investigació de la Música Antiga

Blocs, sons epoca-fabio biondi

Fabio Biondi violinista italià (Palerm 1961) i el seu conjunt musical l’Europa Galant, són un referent en la investigació de la Música Antiga i un dels exponents mundials del corrent amb criteris històrics.


L’artista italià s’ha convertit en un dels millors impulsors de la música barroca, amb la interpretació de les composicions amb instruments d’època.

Aquesta formació, L’Europa Galant, amb el seu director i solista Fabio Biondi, va néixer l’any 1989 amb l’objectiu d’apropar-se a compositors com Vivaldi, Haendel, Scarlatti i Bach, amb una música d’una riquesa inexplorada.

Biondi fou un jove precoç, encuriosit per la cultura musical amb una tendència a ésser líder i un virtuós del violí, el porta a ser pioner de la nova escola barroca. L’aportació del músic italià, entorn de la música del segle XVII i XVIII, ha significat tot un canvi evident en el contrast del repertori barroc. Un contrast que proporciona tensió, dramatisme, inquietud, sorpresa o teatralitat, no únicament en les seves interpretacions instrumentals, sinó també en el camí de l’òpera.

Un dels camins principals en la carrera de mestre director ha estat la investigació, la idea del rigor, i la perpètua recerca de l’estil i del llenguatge originals però lliure de termes dogmàtics. Aquest és el fonament de la seva mentalitat i filosofia que li dóna la imatge de marca. Totes i cadascuna de les seves actuacions són un referent que brillen amb llum pròpia.

L’activitat de la formació camerística italiana se centra en l’execució d’un repertori ja conegut i en la recuperació d’obres oblidades per mitjà d’un intens treball musicològic.

Maria Teresa Julià

Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.