Maurice Béjart

El prestigiós coreògraf creava un espectacle total, on es combinaven gestos majestuosos, dissenys transgressors

Blocs, sons epoca-maurice béjart

Maurice Berger conegut com a Maurice Béjart, fou un gran ballarí i mestre de la dansa. La seva energia, la seva forma de ballar i les seves impactants coreografies causaren una gran impressió a tot el món.


El prestigiós coreògraf creava un espectacle total, on es combinaven gestos majestuosos, dissenys transgressors i, fins i tot els ballarins parlaven i ballaven. Era una veritable innovació. El seu estil de ball es caracteritzà pel seu eclecticisme, obert a tot tipus de concepcions artístiques. Dotat amb una gran fantasia, va saber combinar, en un tot homogeni, la tradició clàssica, les innovacions modernes i les filosofies orientals, del qual era un fidel seguidor.

El seu Art fou un compendi de musicalitat, expressivitat i espiritualitat com eixos poètics de les seves creacions. Constantment revisava de forma crítica la seva pròpia obra. Aquestes noves formes de presentar la dansa, varen atreure les grans estrelles de les arts escèniques, entre ells Rudolf Nureyev que va col·laborar diverses vegades amb el mestre de Lausana.

Béjart, establert a Suïssa, va crear la seva pròpia companyia de Ballet. Esdevingué un gran renovador de la dansa, un creador incansable, conservant la tècnica de la dansa clàssica, però transformant l’esperit del ball.

La Companyia de Ballet Béjart, després de la mort de l’excel·lent mestre l’any 2007, s’ha mantingut en la línia artística del seu fundador, però sempre amb un hàlit innovador. Entre una producció de més de dues-centes coreografies, hem de destacar La Consagració de la Primavera, una de les obres Mestres de Maurice Berger-Bejart.

Maria Teresa Julià

Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.