Les rebaixes d'hivern

Si aquest Nadal has aconseguit no comprar compulsivament, ho faràs ara durant les rebaixes? Segur que no perquè jo t'explicaré com evitar-ho.

Blocs, enjoy order-rebaixes

I després d’aquestes festes, massa vegades reconvertides en festival del consumisme, arriben les rebaixes per acabar d’omplir casa nostra.


Ha de ser sempre així? Doncs no. Només cal que sapiguem como gestionar-ho.

Els temes de les compres de Nadal ja el tenim liquidat. Si heu anat seguint les recomanacions que us he anat donant, en principi no hauríeu de tenir la casa plena de trastos (i si és així per culpa d’altres anys, podeu seguir-me a Instagram on estic fent el #reto465 i aprendre com desprendre-us de les coses que us sobren).

Com ho fem amb les rebaixes per no passar-nos? Molt senzill: només cal que ens preparem abans d’anar a comprar i així evitarem comprar més del que teníem previst.

Abans d’anar a les rebaixes podem seguir aquestes recomanacions:

  • El primer i més important és que feu una llista amb tot el que necessiteu. Us ajudarà a no “despistar-vos” i a no comprar més del que teníeu previst.
  • Fixeu-vos un pressupost. En el cas de que us sorgeixi el dubte de si comprar o no una cosa, saber quan us heu gastat i fins on podeu arribar, us podrà ajudar a decidir-vos.
  • Reviseu la roba que teniu i mireu quines combinacions (parts de dalt i parts de baix) podeu fer amb ella. Si veieu que us falten coses, penseu a comprar peces que us puguin combinar amb més d’alguna de les coses que ja teniu. Així, amb poques compres us semblarà que teniu més roba.
  • Si heu de comprar roba pels nens però us fa mandra anar amb ells (cosa completament normal en dies com aquests en que tot està a vessar de gent), per no equivocar-vos amb les talles podeu agafar una peça de roba de cada un d’ells que tingueu clar que ara els hi va bé. A la botiga només haureu de comparar-la amb la que vulgueu comprar i així us assegureu que la talla és la correcta. Us diria que anoteu les talles de cada nen però tenint en compte que quasi cada marca té una mida diferent per la mateixa talla, és una solució que descarto directament.
  • Aprofiteu per comprar peces de bona qualitat ara que les podeu trobar a preus més assequibles. A la llarga hi sortiu guanyant perquè us duraran més anys.

I com sempre, us recomanaré que ja que heu de revisar la roba que teniu a l’armari per saber què us falta, aprofiteu per treure totes aquelles peces que ja estiguin gastades o més velletes, de les que no us vagin bé o d’aquelles que fa temps que no us poseu perquè ja no us agraden.

També és un bon moment per començar a aplicar la regla “una cosa que entra, una cosa que surt”, és a dir: no acumuleu i si creieu, per exemple, que necessiteu un abric o unes sabates noves, és perquè els que teniu ja estan vells, no? Doncs no cal que els conserveu a l’armari. Per cada cosa que compreu que en surti una. No val la pena que acumuleu coses que sabeu que no utilitzareu. Només us faran perdre temps a l’hora de trobar coses dins l’armari i a desordenar-lo abans d’hora.

Per últim, recordeu: tot està rebaixat al 100 per cent, si no ho comprem!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/