Més organització per guanyar temps

Com fer-ho amb el temps que fem servir per fer les feines de casa

Blocs, enjoy ordre- més organització per guanyar tempsLa setmana passada us introduïa el Batch Cooking com un mètode per poder esgarrapar una mica del temps que dediquem durant la setmana a cuinar.


Avui us explicaré com fer-ho amb el temps que emprem a les feines de la casa. I tot i que em centraré en les feines de casa, la teoria seria perfectament extrapolable a les feines de despatx.
Encara que pugui semblar contradictori, el primer que hem de fer és parar. Començar qualsevol cosa sense haver-la planificat abans ens farà perdre temps. Cal organitzar-se per saber exactament què volem fer, què necessitem per fer-ho, com ho farem i sobretot, QUAN ho farem.

Per això és imprescindible tenir una agenda o un planificador setmanal. Amb ells podrem repartir les diferents feines a fer durant la setmana i, en funció de cada feina i del total de coses que haguem de fer, posar-les un dia o un altre.
És a dir: si aquesta setmana ens hem decidit a fer el canvi d’armari, no el comenceu a fer el mateix dia que heu d’anar a fer la compra o el dia que els teus fills tenen més extraescolars i tu els has de portar d’un costat a l’altre, perquè al final no tindràs temps d’acabar la primera feina i et quedarà tot pel mig (generant desordre i estrès).

Per això és important que en el planificador escriguis les feines que es repeteixen sempre (cuinar, rentar la roba, fer la compra, “trasllats” de nens,...). Posa-les els dies que saps que et va millor fer-les en funció de la resta de les teves obligacions (les laborals principalment). I en els forats que et quedin distribueix la resta de feines que voldries fer aquella setmana. El planificador és molt visual, per tant, fàcilment veuràs on encaixen i on no.
Les feines que tinguis les hauràs d’anar fent segons les prioritats: les més urgents primer. Jo sempre intento començar pel que em fa més mandra i així ja m’ho trec de sobre i no hi he de pensar més. També és millor agrupar-les per no dispersar-se molt. Millor un dia el dediques a rentar la roba, plegar-la i guardar-la i un altre a fer la compra i a cuinar per la setmana. Sinó et pots trobar tota la setmana amb la roba neta però sense plegar o que algun aliment que vas comprar s’ha fe malbé perquè no el vas cuinar a temps.

I quan comencis cada feina, assegura’t de que tens tot el necessari per evitar perdre temps voltant d’un costat a l’altre de la casa buscant coses. És a dir, si per exemple et decideixes a fer Batch Cooking un diumenge a la tarda, abans de començar a posar olles al foc, mira que tinguis el menú fet, fes la llista dels àpats a preparar i deixa llestos tots els ingredients que necessitis.
Pots continuar guanyant temps a la setmana si abans d’actuar pares i t’organitzes correctament.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/