Prepara les maletes que marxem de vacances!!! (2a part)

Coses a tenir en compte a l'hora de fer la llista de les coses que ens hem d'emportar de vacances

Blocs, enjoy ordre-marxem de vacances (II)

Si recordeu, la setmana passada vam iniciar una sèrie de posts dedicats a la planificació de les maletes de les vacances i de les coses que ens hem d’emportar.


Us vaig recomanar començar fent una llista en paper per anar anotant tot el que creguéssiu que us heu d’emportar. Què hem de tenir en compte a l’hora de fer la llista? Us deixo alguns suggeriments:

  • Decidir si agafarem motxilla o maleta. Això dependrà del tipus de viatge que feu: recomano motxilla si has de moure’t sovint i visitar molts llocs diferents i maleta si són vacances d’estar allotjat en el mateix lloc tot el temps.
  • Pensar el tipus de roba que hi posarem. Evidentment dependrà del clima del lloc de destí. No està de més, doncs, donar un cop d’ull a la vikipedia (o similar) per informar-te de la temperatura mitjana del lloc on vagis i les probabilitats de pluja en el mes en que hi viatgis. Et pot estalviar passar fred o carregar un paraigües que no hagis d’utilitzar.
  • Si no només has de preparar la teva roba, sinó que també la de la resta de la família, fes una llista “tipus” del que necessitaria un: x peces de roba interior, x samarretes, x banyadors,... i després, replica-ho però amb la roba de cada persona a la que hagis de fer la maleta.
  • La quantitat de roba a agafar sempre anirà en funció dels dies que estiguis fora de casa. Però que marxis molts dies no vol dir que t’hagis d’emportar tot el teu armari. Sempre que puguis optimitza al màxim i no agafis molts “per si un cas”, perquè al final no s’utilitzen i els carregues per mig món. Si el teu destí és un apartament o càmping, pregunta si hi ha rentadora o bugaderia on et puguis rentar la roba. Sé que fa mandra haver de posar una rentadora durant les vacances, però a mi personalment encara em fa més mandra arrossegar maletes molt pesades amunt i avall. I si vas a un hotel, normalment tenen servei de bugaderia, que per una urgència també et pot ser útil.
  • Intenta agafar sempre peces de roba que combinin molt bé entre elles, com podria ser un pantaló amb el que hi quedin bé un parell o tres de samarretes, per tenir el màxim de combinacions amb la mínima roba. Posa cada peça al damunt del llit i mira com la pots combinar amb la resta de coses. A més, intenta que sigui roba poc delicada i de la que no s’arruga. I no et pensis que perquè vas de vacances et posaràs aquell vestit que no t’has posat en tot l’estiu, perquè no!. O sigui que millor que agafis la roba que saps que t’agrada, que et queda bé i que et posaràs segur.
  • Tingues també compte amb els complements (cinturons, barrets, sabates,...). En principi tot pesa i ocupa poc, però si vas sumant, al final la cosa sempre es complica. Busca, com en el cas anterior, el complement que et combini més amb el màxim de la roba que agafes i si amb un cinturó en tens prou, millor que agafar-ne dos.
  • Pel que fa als productes d’higiene personal, està bé investigar si al lloc on anem en tenen de cortesia, perquè llavors ens els podem estalviar. Així com les tovalloles, l’assecador del cabell, productes per l’afaitat, etc...Si ja saps per endavant que no en tenen, o prefereixes agafar-los de casa, no cal que t’emportis una ampolla de xampú i una de gel d’un litre. Tingues sempre a punt ampolletes més petites i utilitza-les quan viatgis. També està bé reservar pels dies de vacances productes que tinguis a casa i que els falti poc per acabar-se (un desodorant, la pasta de dents,...). D’aquesta manera, els pots acabar durant els dies que estiguis fora i llençar-los l’últim dia. No caldrà que els tornis a carregar a la tornada i faràs una mica d’espai a la maleta per coses que hagis comprat.
  • Si has d’agafar tovallola, les de microfibra pesen i ocupen molt poc. A més, un cop mullades, també s’assequen més ràpid.
  • I finalment, si t’agrada aprofitar les vacances per llegir (com a mi!!), ara és quan val molt la pena fer una inversió en un ebook. Podràs portar tots els llibres que vulguis (sense corre el perill de quedar-te sense lectura a la meitat de les vacances) per un pes mínim. Pel que fa a la guia del lloc de destí, millor et prepares unes fotocòpies de les coses que vols visitar enlloc d’agafar-la tota (dedica un temps abans de marxar a llegir-la i així ja sabràs què és el que realment t’interessa tenir a ma).

Perfecte doncs! Ara que ja tenim una mica més clar què podem posar a la nostra llista, us deixo una setmana perquè la comenceu a preparar. La setmana vinent ja serà la definitiva en que us explic com posar-ho tot dins la maleta!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/