El canvi d’armari (3ª part)

Si heu anat seguint el bloc sabreu que fa un parell de setmanes que parlem del canvi d’armari.

Blocs, enjoy ordre-canvi armari 3ª partPrimer vam treure i rentar la roba d’hivern i després la vam guardar a l’armari o en caixes.


Aquesta setmana toca, doncs, explicar com col·locar la roba d’estiu a l’armari (que per cert, ja tindreu net per dins).

El primer i principal que farem, i que ja hauríeu d’estar cansats que us ho digui, serà posar al damunt del llit tota la roba que tingueu d’estiu i descartar aquella que tingueu clar que no us posareu. Tot i que abans de guardar-la al final de l’estiu passat ja devíeu fer una tria, segur que us vau quedar amb alguna cosa que dubtàveu si l'havíeu de guardar o no. Ara que l’heu de començar a utilitzar veureu clar si la voleu o no!
Amb la roba que us quedeu damunt del llit, mireu si necessiteu comprar alguna cosa. Mireu quines són les possibles combinacions que podeu fer i compreu només aquella peça que us ajudi a multiplicar el nombre de conjunts possibles. És la millor manera de, tot i no tenir un armari atapeït de roba, no veure’ns sempre vestits igual.

Seguidament, aprofiteu per desplegar les coses que vau decidir guardar plegades i fer-los una repassada amb la planxa. Penseu que si no ho feu ara, el dia que us la vulgueu posar estarà arrugada i llavors encara us farà més mandra planxar-la perquè segur que teniu pressa per marxar.
El moment de posar-la dins de l’armari també necessita uns minuts de reflexió. Feu les següents agrupacions i guardeu-les de manera que us quedin a la vista o més a mà les que utilitzeu més:

-Parts de dalt (jerseis i samarretes).

-Parts de baix (pantalons i faldilles).

-Roba per penjar (jaquetes, abrics, vestits).

-Roba interior, inclosos els mitjons.

-Bosses de mà.

-Altres accessoris com mocadors pel coll, cinturons o barrets.

-Roba d’activitats concretes (roba d’esport, roba de bany).

-Sabates.

I el més important: plegueu en vertical!! Aquest tipus de plegat va molt bé per guardar la roba en els calaixos, ajuda a mantenir l’ordre i facilita trobar les coses, ja que és molt més visual. Si en el vostre armari hi predominen prestatges en lloc de calaixos, utilitzeu caixes per posar-hi la roba plegada en vertical. També podeu utilitzar caixes (més petites en aquest cas) per col·locar la roba interior i els mitjons en els calaixos. Evitareu que s’escampi per tot arreu.
Pel que fa a les peces que van penjades, col·locarem les més llargues a la part esquerra i les més curtes a la dreta. I sobretot!!!!!: els penjadors sempre tots iguals i si són estrets millors, ja que n’hi cabran més. D’aquesta manera, visualment veuràs l’armari molt més ordenat.
Recordeu que com menys coses tinguem dins l’armari serà més fàcil conservar l’ordre, saber què posar-nos cada dia i tot es veurà més lleuger i agradable a la vista.

I això és tot. Ja tens la roba d’hivern guardada i la d’estiu perfectament col·locada dins l’armari. Feina feta. Felicitats!!!!!

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/