L'univers paral·lel dels mitjons (1a part)

Definitivament, un dels temes estrella en l’organització de la roba és: on van les parelles dels mitjons desaparellats???

Blocs, disfrutant de l'ordre-univers paral·lel dels mitjons (1ª part)

A veure, us poso en situació: poses la rentadora, estens la roba, s’asseca, la comences a plegar i....ooohhhh!!! Sorpresa!


Sempre queden un o dos mitjons sense parella. On són els mitjons que falten? Doncs hi ha vàries teories:

  • La gore: és la que predica que la rentadora se’ls menja...tot i que jo personalment la descarto.
  • La organitzada: és la que diu que els mitjons es desaparellen abans de posar-los a la rentadora i per això recomanen trucs com enganxar les parelles amb pinces abans de rentar-los. La idea no és dolenta però si a casa viuen cinc persones (com és el meu cas), a la setmana acabes rentant 70 mitjons. Sincerament, no tinc ni temps ni paciència d’aparellar-los tots abans de rentar-los !! A més: on guardo les 35 pinces que necessito?
  • La pràctica: aquesta també afirma que els mitjons es perden abans de rentar-los. La solució proposada, i que és de les que més m'han agradat, és posar una bossa de roba al costat de la cistella de la roba bruta i que cadascú posi els seus mitjons bruts a la bossa. Quan està plena va directament a la rentadora. És una bona idea però requereix de la col·laboració de tota la família i aquí és on li veig el punt feble: a mi, a casa, em costa que tota la roba bruta vagi al cove i que no es quedi escampada per tot arreu. Per això veig complicat que tots compleixin i posin els seus mitjons a la bossa, de manera que el resultat al final seria el de sempre: mitjons perduts.
  • La teoria  “obre la teva ment”: aquesta és la meva!. Us explico: després de diversos anys d’observació i experimentació, la conclusió és que sempre donem per fet que si unim els mitjons abans de rentar-los, no es perdran les parelles, però ... i si ja estan perdudes abans de rentar-los!!!! ????
    Com passa en els millors experiments, vaig trobar la solució al problema de casualitat: tinc els cubells de la roba bruta en un armari i un dia, sense voler, els vaig moure i.. sorpresa!: darrera hi havia tres mitjons desaparellats que feia temps que buscava. Suposo que algú un dia va deixar la roba massa ràpid i van caure, transportant-los temporalment a aquest món paral·lel, i que tants debats obre entre els fans de l'ordre, dels mitjons desaparellats.
    Aquí va ser quan vaig demostrar que: 1. La rentadora no se'ls havia menjat. 2. No m’haguessin funcionat ni les pinces ni la bossa perquè els mitjons ja estaven desaparellats abans d'arribar a la rentadora.

Des d'aquest moment vaig començar a fer-ho diferent. Però això ja us ho explico la propera setmana!

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/