Què em poso?

Feia temps que pensava que el meu armari necessitava un canvi.

Blocs, disfrutant de l'ordre-què em poso?

El tenia ple de roba i mai sabia què posar-me. Era un dels moments més pesats del dia.


Igual que anar a comprar: mai em venia de gust i mai sabia què necessitava.

Ja sigui perquè estic passant una època de canvis a la meva vida o simplement perquè mai m’ha entusiasmat la roba i anar a la moda, vaig començar a mirar per Internet com s’ho feia la gent i vaig trobar diverses opcions que em van agradar.

Primer que tot va ser el mètode de la Marie Kondo, és clar! L’estiu passat vaig començar a buidar l’armari: vaig vendre/regalar/donar un munt de coses que feia temps que ni m’agradaven ni em posava. Gràcies a això, l’aspecte del meu armari va millorar molt ja que quan l’obria m’estalviava de veure coses amuntegades que no m’agradaven.

Buscant una mica més per internet, vaig trobar que també hi ha l’opció de fer un armari càpsula. Aquests armaris es componen d’un nombre concret de peces de roba (hi ha diverses opinions a les xarxes: 33 peces, 40,....) per cada temporada.
El fet és que tota la roba que tens ha de combinar al màxim entre ella per aconseguir diferents looks sense que tinguis la sensació de vestir sempre igual. Normalment es tria una paleta de tres o quatre colors predominants i es busquen totes les combinacions possibles.
Quins avantatges hi trobo?

  • Estalvies un munt de temps pensant què posar-te perquè ja tens les combinacions fetes.
  • Estalvies temps ordenant l’armari perquè no el tens atapeït de coses que no et poses i trobes fàcilment les que vols.
  • Estalvies diners en roba perquè quan vas a comprar saps perfectament què necessites i a més, el que compres t’ho poses perquè tens amb què combinar-ho.

Genial!!

Tot i això, encara vaig veure que hi havia una opció més radical. I per radical, encara m’agrada més: hi ha qui sempre vesteix el mateix. Així de simple. Al teu armari només has de tenir els mateixos pantalons i camises/samarretes multiplicats per la quantitat que vulguis o necessitis per a la setmana.

Gent com en Mark Zuckerberg de Facebook, Steve Jobs d’Apple o l’expresidente dels Estats Units, Barak Obama, vesteixen sempre igual perquè afirmen que no els agrada haver de gastar energia pensant què posar-se cada dia. O la Janelle Monae (cantant, productora i actriu estatunidenca) que diu que així evita ser esclava de la seva pròpia imatge.

A tots ens ha passat alguna vegada (ja siguem un president de país, una mare de família o el gerent d’un petit negoci) que prendre una decisió de cop se’ns fa difícil. En aquests moments: què millor que reduir al màxim les decisions a prendre?

Aquestes són les opcions que us proposo.

Personalment, fer neteja del meu armari ja em va facilitar molt les coses. No prendré mesures gaire més dràstiques. Tot i que si analitzo què vaig deixar en el seu moment i com vesteixo quasi cada dia, podria dir que tinc un uniforme creat: texans, samarreta i jersei. Senzill per fer la vida fàcil.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/