El comitè de Mataró Bus es queixa de les condicions laborals i no del salari

Responen a la direcció amb una reivindicació de millor servei per als usuaris

  • Redacció
  • Dimarts, 13 Octubre 2015 10:19

Mataró bus

El comitè d'empresa de Mataró Bus ha sortit al pas de la versió oferta per l'empresa arran de l'anunci de l'inici d'un conflicte col·lectiu. Mataró Bus va exposar, en resposta a l'inici d'aquest procediment, que les reivindicacions eren de tipus salarial, extrem que ara els representants dels treballadors neguen. Els sous del sector es regeixen per un conveni col·lectiu que, asseguren, ara s'està negociant a nivell provincial, però separen els motius de les seves queixes d'aquest àmbit i enumeren totes les seves reivindicacions per a la millora del servei. És en aquest punt que es queixen de la falta d'un Pla de Mobilitat i de les condicions amb què circulen alguns combois des de la darrera reestructuració del servei.

El conflicte col·lectiu és una figura de la negociació laboral en què s'estableixen negociacions entre treballadors i empresa.

Els conductors asseguren que els actuals horaris són "quasi impossibles de complir en hora punta si es vol respectar el reglament" i que la direcció està amonestant alguns conductors per alguns cops produïts per la pressa amb què s'ha d'executar el servei en trams estrets com el Carrer del Parc. Exposen que es treballa "amb ansietat i por". Es queixen també de la falta d'inversió de la concessionària en els propis vehicles i que aquests, en alguns casos, no els funciona l'aire condicionat en ple estiu.

La reestructuració del servei
El comitè assegura que d'ençà de la reestructuració del servei a inicis del 2013 es van eliminar expedicions i serveis i es van adoptar els horaris que no es poden complir. És a partir d'aquest punt que, asseguren, inicien el conflicte col·lectiu amb l'empresa mentre releguen la negociació pels emoluments al tràmit del conveni col·lectiu que es fa en paral·lel en l'àmbit provincial.