Desobediència civil

La democràcia és un sistema de govern, que permet que la ciutadania expressi la seva opinió i sigui escoltada, amb l'exigència de respectar la seva llibertat d'expressió.

Opinió 2017/2019, senior, desobediencia civil
La democràcia és un sistema de govern, que permet que la ciutadania expressi la seva opinió i sigui escoltada, amb l'exigència de respectar la seva llibertat d'expressió. Quan es restringeix aquesta llibertat, mitjançant lleis i accions repressores dels governs, es genera un greu atemptat contra els drets fonamentals dels éssers humans, que cal ser denunciat, lluitant democràticament per ser corregit.

Per fer-ho possible cal utilitzar eines de la societat civil, que històricament han demostrat ser vàlides per poder democratitzar la democràcia. Una d'elles és la desobediència civil, definida per John Rawls, com un "acte públic no violent, conscient i polític, contrari a la llei, comès habitualment amb el propòsit d'ocasionar un canvi en la llei o en els programes de govern".

La sentència autoritària del "procés", generant por a ser empresonat, mitjançant una acusació de sedició, pel sol fet de protestar contra suposats actes arbitraris de l'administració, significa un clar atemptat contra la democràcia, que justifica plenament haver de recórrer a la desobediència civil, amb un alt grau de valentia, sense por i de forma pacífica, utilitzant eines digitals intel·ligents, per enfrontar-se a la brutal violència policial que apallissa a ciutadans indefensos, que lluiten per conquerir la seva llibertat.

Es tracta de convertir-se en domadors de les feres, amb la cultura del talent creatiu i crític més avançat. En el David de la raó contra el Goliat de les porres, per recuperar la llibertat, l'amor i l'empatia, que ens dignifica com a éssers humans