Per on començar?

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, seniors-per on començar
Que el món està en crisi és una veritat tan evident que no val la pena perdre els temps per constatar-ho. Davant d’aquesta realitat tan negativa, lluitem per canviar-ho o ens conformem i tirem endavant a empentes i rodolons, de forma passiva amb el que hi ha, esperant que persones més agosarades ho solucionin.

Per poder-ho solucionar caldria que persones socialment compromeses, deixessin de ser consumidores socialment drogo dependentes, per passar a ser constructores de la terra, a partir d’una anàlisi molt acurada de la situació actual del camí cap a una societat de persones lliures.

Es tracta, a partir d’aquesta anàlisi, d’endegar una transformació profunda i assenyada de la forma de vida, un canvi qualitatiu de gran abast en les estructures i els valors que defineixen una societat, començant pel territori més proper dels municipis. Anàlisi que hauria de tenir en compte els conceptes bàsics que afecten els municipis: el territori, la població, les demandes o necessitats i els recursos. També les estructures organitzatives bàsiques, la jeràrquica piramidal o l’horitzontal en xarxa.

A partir d’aquests principis bàsics, la primera pregunta que caldria fer-se podria ser: per què serveixen els municipis? Resposta que perfectament podria ser: per poder-hi viure cada dia les 24 hores, tenint-hi un lloc de treball i un habitatge. A partir d’aquesta simple resposta és possible endegar una anàlisi acurada per esbrinar la situació real d’aquestes necessitats, que permeti plantejar per on començar.