Smartphones

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, seniors-smartphones

Considerem que ja estem en una societat envellida, en la que ja han nascut les persones que arribaran a complir 150 anys i en la que el col·lectiu de la gent gran arribarà a ser una tercera part de la població. També considerem que una de les principals formes de comunicació, d’aquesta nova societat de la informació i del coneixement, utilitzarà els continguts de la cultural digital accessibles des d’Internet.

Estimem arribat el moment que la gent gran aposti per un envelliment actiu. Per una participació activa en la societat de forma organitzada, per continuar essent útils i necessaris, amb les eines necessàries per fer-ho possible. Constatem la poca utilització de les noves tecnologies, pel desconeixement de les seves possibilitats, la resistència al canvi i les dificultats de finançament, qüestions totes elles, que acaben generant l'actual escletxa digital de la gent gran que és imprescindible i necessari superar.

Des del Moviment Sènior apostem per plantejaments autogestionats de “sèniors en xarxa”, des del marc d’una nova societat civil reeixida, construint ponts, que ens permetin avançar cap a una nova civilització comunitària, realment humana, des de l'actual civilització depredadora, històricament obsoleta, més afí amb la llei de la selva, del peix més gros que es menja al més petit.

És per tot això que hem creat el nou “Curs d’immersió a la comunicació amb telèfons smartphone” (telèfons intel·ligents), per aprendre una nova forma més moderna per comunicar-se, àmpliament utilitzada pels nostres fills i néts.