Tenir-ho molt clar

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, seniors-drogaddiccions

Per deixar la drogoaddicció de fumar, cal tenir molt clar, però molt clar, que fumar no beneficia, sinó que clarament perjudica. També per deixar la drogoaddicció dels diners, cal tenir molt clar, però molt clar, que el sistema capitalista, en l’actualitat, no beneficia, sinó que clarament perjudica, com es percep amb el problema de la xacra de l’atur, completament irresoluble seguint les lleis competitives del mercat.

El missatge de la frase d’Einstein: “la solució de problemes reals no es pot enfocar utilitzant els mateixos plantejaments que els han provocat”, podria servir per endegar una alternativa a l’actual societat capitalista decadent i obsoleta, emprant nous enfocaments, en cap moment “anti” sinó “a favor” d’un nou paradigma com podria ser el de l’autosuficiència territorial o la vida local 24 hores.

En aquests moments la majoria de la societat funciona amb el llenguatge capitalista, generador d’una drogoaddicció molt difícil de superar, si realment es vol començar a viure com a ciutadans i no com a súbdits i seguidors fidels del fals ídol dels diners, que serveix per justificar tots els nostres comportaments.

L’actuació “anti” és la més senzilla i negativa d’aplicar. Tol el que ens passa es culpa dels altres, als qui cal criticar de forma negativa, com una forma per descarregar adrenalina, plenament acceptada pel propi sistema, com una manera subliminal de mantenir o augmentar la drogoaddicció. Tenir-ho molt clar, molt clar, és la condició imprescindible per deixar les drogoaddiccions.