L’ànima de Catalunya

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, seniors-anima de catalunya

Algú ha dit: “Catalunya serà cristiana o no serà”, altres han dit “Catalunya serà llibertària o no serà”. Ambdós enunciats defensen quelcom en comú: “llibertat, igualtat i fraternitat substanciats en l’amor universal i un camí il·lusionant que doni sentit a la vida”. Enunciats que reflecteixen l’ànima del poble de Catalunya, emanada de les flaires del seu territori, amb espais més tradicionals de muntanya i més creatius mediterranis.

L’actual societat capitalista obsoleta, amb uns missatges insubstancials dels mitjans de comunicació, convertits en l’opi del poble, han aconseguit que la seva ciutadania deixi de pensar, adorant al fals ídol dels diners, que erròniament es creu ser l’únic que pot solucionar els seus problemes.

Per superar aquesta drogoaddicció que ens anul·la com a persones, caldria recuperar de nou l’ànima catalana, apostant per una societat centrada en les persones i no en els diners. La física quàntica fa palès la incapacitat de la ciència, per donar respostes als nostres dubtes existencials, només assequibles amb la recuperació d’una transcendència, que de forma innata, tenim al nostre abast.

També amb la recuperació del pensament llibertari dels nostres besavis, en una societat que està desmuntant l’estat del benestar, que per qüestions de supervivència, s’hauria d’anar convertint en una societat del benestar autogestionada, regida pels principis comunitaris de l’ajuda mútua, aplicant les tecnologies més avançades, en una societat que es relaciona intercanviant experiències per Internet.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: