El precariat

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinio 2014/2015, senior-precariat

La precarització és una estratègia dissenyada per dinamitar l’estat del benestar, la sanitat pública, els subsidis d’atur, els sistemes de jubilació, creats per frenar la ideologia comunista soviètica. És un retorn a l’enriquiment ràpid d’una classe política depredadora, que vol ser cada vegada més rica, menyspreant la seva pròpia bogeria autodestructiva.

El precariat, que està a l’atur, o té un contracte a temps parcial involuntari, o un contracte temporal. s’ha convertit en una nova classe social que ni pertany a la classe obrera, ni a la classe mitjana, ni a l’economia submergida. Generalment, ha d’emprar molt més recursos, al marge del seu treball, en el «treball per buscar feina», a través de paperassa burocràtica, fent cues, omplint impresos, reciclant, etcètera. Tot i percebre uns minvats ingressos econòmics, té menys drets civils, culturals, socials, polítics i econòmics que els dels clàssics assalariats. És la primera classe social de masses en la història, que ha anat perdent sistemàticament els drets socials conquerits pels ciutadans.

El seu major potencial està format per persones altament qualificades, que consideren que se’ls nega un futur, que se’ls denega la possibilitat de construir una vida i una carrera professional, que trenca la promesa de progrés individual basada en l’educació.

Experimenten una sensació de privació relativa o frustració d’estatus, en percebre que més de les tres quartes parts dels empleats en els llocs pitjor pagats tenen, almenys, el batxillerat.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: