El Big Bang

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, senior-big bang

Fins a on és possible arribar en el món de la ciència, es considera que l’inici de l’univers es produeix amb el “Big Bang”, considerat com l’explosió d’un infinitament petit grupuscle d’energia pura, que es materialitza en la seva creixent expansió. Hi ha qui creu, que aquesta expansió materialista de l’energia, tindrà una regressió, un retorn invers de la matèria a l’energia. És evident que aquesta senzilla explicació, no té cap valor científic, com moltes d’altres més extenses, que pretenen tenir-ho i tampoc ho aconsegueixen, la qual cosa ens fa pensar que ens trobem davant d’una hipòtesi, impossible de demostrar amb els actuals coneixements de la ciència.

Tant si es creu o no en aquesta hipòtesi, clarament es pot constatar que en la humanitat, es produeix una expansió creixent del pensament. Un creixement en el concepte de llibertat, que fa que per ser més i per tant més lliures, sigui necessari saber més. L’actual sistema capitalista ha fet possible, durant un període històric, aquest creixement fins avui que clarament el frena.

L’actual crisi econòmica està servint per posar en evidència, que aquesta aposta per tenir més diners, renunciant a ser més amb els altres, suposa un clar atemptat contra el sentit plenament humà de la vida, que requereix per a la seva realització, superar la seva actual etapa depredadora, pròpia de l’espècie animal, mitjançant un nou plantejament, més adient amb la seva infrautilitzada capacitat racional que li permeti passar del fet de competir al de compartir.