Model de producció

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2013, senior-model de  producció

Els tertulians d’un programa de TV3 que tractava sobre l’atur, el van atribuir a un deficient model educatiu i no a un sistema depredador que provoca salaris més baixos. L’actual atur estructural crònic, està produït per un model de producció capitalista, totalment obsolet, que en lloc de crear llocs de treball, els destrueix. També una tertuliana va manifestar que si una persona aturada s’esforça, pot trobar un lloc de treball, sense explicar que per aconseguir-ho, segurament es produirà prenent la feina a una altra persona que ja l’està ocupant.

En aquests moments, creure en la creació de llocs de treball, generats per un model de producció basat en la competitivitat global, que cerca mà d’obra barata allà on sigui, s’ha convertit en quasi bé impossible en el nostre país, tot i tenir ja salaris baixos. Hi ha països que encara els tenen més. Des del Moviment Sènior tenim molt clar, que de cap de les maneres, podem deixar a les actuals i properes generacions, una societat amb un atur estructural crònic, que tard o d’hora es convertirà en un càncer que acabarà afectant tota la població.

La solució passa per un canvi en el model de producció, que creiem possible, en donar-se totes les condicions objectives necessàries per a la seva creació. Cal començar a obrir nous camins en el món de l’autosuficiència territorial, quins plantejaments els podem veure de forma detallada en la nostra pàgina web www.aturats40.net i en el nostre document: www.euroseniorpremia.net/arxius/propostaautosuficiencia.pdf