Dret d’autodeterminació

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2013, senior-dret autodeterminació

En la mesura que ens anem apropant a la possible votació del 9N, cal prendre consciència, que realment el que es vol exercir, és el dret d’autodeterminació del poble català i no el dret de decidir què? S’ha de tenir molt clar que el dret d’autodeterminació, en tots els llocs del món on s’ha exercit, ha estat promogut pels que aposten per la seva independència, donat que pels que no la volen no té sentit votar, ja els hi va bé el que tenen. És per això que l’actual moguda pel dret a votar, ha d’estar encarrilada a obtenir un vot afirmatiu favorable a la independència. Fer-ho per quedar-se on estem, ja es va fer amb la votació del darrer estatut d’autonomia, amb els resultats negatius que tots coneixem

Ara es tracta de votar per la independència de Catalunya i per fer-ho cal no oblidar la proclamació de la II República l’any 1931, com a resultat d’unes eleccions municipals, que van posar en evidència, que la voluntat del poble està per sobre de les lleis vigents, que en aquell moment van ser totalment vulnerades. L’any 1931 la societat civil estava fortament organitzada, amb un projecte de societat molt avançat, admirat en molts països occidentals.

En l’actualitat no és així, ens trobem davant d’una societat civil desorganitzada, completament desencisada que no creu en res, amb clars símptomes de drogo-dependència social, promoguda pels grans mitjans de comunicació venuts als interessos del gran capital, que neguen l’existència d’alternatives pacífiques i positives del sistema capitalista.