Dies durs, dies forts

Pau Garcia-Milà. Article d'Opinió.

  • Pau Garcia-Milà
  • Dijous, 16 Maig 2013 00:00

pau garcia-milà eyeos

Fa dues setmanes Internet va complir 20 anys, i d’aquí dues eyeOS arribarà al seu vuitè aniversari: EyeOS ha estat present durant gairebé la meitat d’Internet i durant un terç de la meva vida. El vam veure néixer, créixer, i ara, en ple creixement sofrir un revés: En un dels moments més dolços pel que fa a la I+D, després de mesos de parlar i negociar amb fons de Venture Capital, quan la segona ronda semblava gairebé tancada i de centrar-nos només en un fons, amb la due dilligence feta i superada, i tots il·lusionats, va arribar la gerra d’aigua freda.
El camí que havíem escollit com a principal opció es va tancar. No és el primer revés, i eyeOS ho ha passat malament com a empresa en altres moments, però sempre és dur acceptar que el camí que vas prendre, ja sigui per tancar una ronda d’inversió, o per qualsevol altra cosa, desaparegui just davant de la meta.

Ja fa anys vam decidir una cosa: que eyeOS acabaria bé amb nosaltres dins o moriria també amb nosaltres dins. I fa sis mesos vam haver de prendre una decisió: Renunciar a aquell principi i reduir l’empresa a la meitat (acomiadant  la meitat de l’equip) o seguir amb tot l’equip, fent un esforç, i intentar tancar aquesta segona ronda d’inversió junts abans del maig de 2013. Vam decidir seguir junts.

Avui puc afirmar, en ple revés econòmic i amb tot l’equip centrat en solucionar la segona ronda i fer que això es recordi com un pas en el camí que ens va fer més forts… que m’alegro d’haver pres la decisió que vam prendre. No sé com acabarà aquesta història, i ara mateix apostaria a que acabarà bé, tot i que sí que sé que quan recordi la història d’eyeOS dintre de molts anys estaré orgullós de la decisió que vam prendre fa sis mesos. O follem tots, o la puta al riu, oi?

Són dies durs, però probablement ens fan més forts, com a start-up, com a emprenedors i com a persones.

wwww.paugarciamila.com