Que l'#esportamborgull quedi

Mataró celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l'esport

Especials 2017/2019, especials, esport amb orgull -LGTBI

No va sobrat ni Mataró ni el seu esport de motius per sentir-se cofois amb el que tenim. Aquest cap de setmana n'hi ha dos, a sumar a les cites habituals de tots els clubs i esportistes que perseveren setmana rere setmana en la seva escomesa. L'una és la Copa del Rei que –esperem que amb unes agradables condicions meteorològiques– acull el complex Joan Serra de baix a mar.

És bo per la ciutat que Mataró reclami protagonisme en un món, el del waterpolo, en el que l'ascendència del club que porta el nom del millor topònim del món només ha fet que pujar. I amb gent de casa. Com ha de ser.

L'altre motiu d'autoafirmació és la celebració per primera vegada del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l'esport. L'entitat Mataró LGTBI no s'hi ha posat pas per poc i en la seva primera campanya pública demana a tots els esportistes, clubs i equips que se sumin a #esportamborgull i que es visualitzi, durant els partits d'aquest cap de setmana, la necessitat de lluitar contra tota la discriminació, agressió o atac per la identitat o l'orientació sexual de les persones.

Pot semblar una celebració, com tots els dies internacionals, puntual i esporàdica. Però fora bo que no fos així. Que aquesta ocasió quedi i que la lectura d'un fragment de manifest abans dels partits d'aquest cap de setmana serveixi per uns instants poderosíssims de reflexió interna en cada esportista, en cada equip, en cada espectador.

La força de les accions pròpies és manifestament molt alta. No servirà de res haver compartit una fotografia a les xarxes aquesta setmana si la que ve tornem a esprintar tots al crit de "maricón l'últim" o seguim perpetuant inútils estereotips envers segons quines disciplines.

Al Tot Esport, com a la resta de la ciutat, apostem perquè la lluita LGTBIfòbia quedi instal·lada en el sistema de valors compartits del nostre esport, que aquest maduri, evolucioni, millori en la seva diversitat i, amb ell, l'orgull compartit de tots els seus actors tendeixi encara més a l'alça. Que així sigui!