Treball de fi de curs

Davant de tot: Oriol Ruiz - Físic

Opinió 2014/2015, davant de tot-treball de fi de curs
A mitjans de l'any passat, la meva neboda em va demanar que l'ajudés en el treball de síntesi que fan els estudiants de batxillerat al final dels seus estudis. El tema que ella volia desenvolupar era com es pot millorar el comerç a la ciutat de Mataró, aprofitant els turistes que visiten la nostra ciutat i sobretot els turistes que visiten la nostra comarca. El Maresme és una important comarca turística, però Mataró, ara com ara, no ha aconseguit atraure un volum significatiu d'aquests turistes a la ciutat.

El tema en si mateix és interessant, però jo en aquestes ratlles no us voldria parlar del treball en concret, sinó de com molta gent va participar-hi d'una manera totalment altruista. Com que no sabíem per on començar, vam pensar a contactar algunes persones amb coneixement del sector turístic, i dels visitants que com a mínim pernocten a Mataró. Aquí és on jo la vaig ajudar una mica, posant-la amb contacte entre d'altres, amb la directora de l'hotel Atenea, o amb el director del Càmping Barcelona.

Pel que ella em va comentar, totes les persones que va contactar la van rebre encantats i li van dedicar una bona estona. No és que em sorprengués que la rebessin, però si la quantitat d'idees i l'interès que varen posar en el treball. I sobretot, pel que es pot llegir en les entrevistes, les ganes que tenen, que no només que el seu negoci vagi bé, sinó que en general que tota la ciutat es beneficiï dels visitants que tenen els seus establiments.

Alguns estudis d'economia política, mostren que les societats més pròsperes, no són ni les que tenen els millors i més grans recursos naturals, ni les que tenen gent més formada, sinó aquelles que tenen les estructures socials més sòlides.
I això vol dir, menys corrupció, una justícia que funciona i sobretot un important sentit de comunitat. Tot el dia veiem notícies que ens podrien fer pensar que un càstig diví ens ha privat a nosaltres d'aquestes virtuts, però potser mirant al nostre voltant, sense preconceptes i amb actitud positiva, ens endurem alguna sorpresa.