Botes de futbol

Davant de tot: Oriol Ruiz - Físic.

Opinió 2013, davant de tot-botes de futbol
Ja fa temps que el meu fill em demana unes botes de futbol d’aquestes de colors llampants, però jo em resisteixo a comprar-les-hi, principalment perquè són molt cares, però també perquè quan jo jugava només em deixaven portar botes de color negre, i suposo que inconscientment m’ha quedat el sentiment que són inapropiades per a un nen.

Davant de les meves reticències, el meu fill aprofita cada cop que marxo de viatge per tornar a demanar-les, sap que en aquells moments tinc un sentiment de culpa per abandonar la llar familiar, i sóc molt més vulnerable a les seves peticions.

Com que ell encara no demana un model en concret (tot arribarà) ... , passo bona part del temps lliure que tinc en els viatges, buscant botes de futbol que m’agradin a mi i que no siguin tan cares com les Adidas que porta en Xavi o les Nike d’en Messi. Però creieu-me que és gairebé impossible trobar res diferent, de Sao Paulo, a Dubai o Brussel·les totes les botigues tenen els mateixos models.

De fet això no només passa amb les botes, entrar en un centre comercial a qualsevol lloc del món, s’ha tornat una experiència bastant avorrida, sempre et trobes el mateix. També les idees són molt semblants, a tot arreu escoltes que volen convertir la ciutat en un referent en l’economia del coneixement, crear llocs de treball qualificats, fomentar l’emprenedoria, ... Com a professionals, i com a empreses haurem de competir en aquest món global, però serà molt difícil fer res diferencial, no som més tanoques però tampoc més intel·ligents que els milions de persones que s’estan educant i preparant arreu del món.
Tornant a casa, obrint el Tot Mataró i revisant la meva agenda personal em quedo sorprès de les activitats i actes del cap de setmana a la nostra ciutat, fires, concert, festes a l’escola. Això sí que no és tan fàcil de veure-ho a tot arreu. Si ens hem de preparar per un futur global, un dels nostres punts forts haurà de ser la capacitat per combinar un teixit empresarial divers i competitiu amb una societat igualment forta, trobar la fórmula per aconseguir-ho no serà fàcil, però totes les possibles alternatives són molt pitjors.

A Sao Paulo acabo comprant unes botes d’una marca brasilera, finalment les he trobat, ... en un Decathlon ...