Mites i veritats sobre el suc de taronja

Si es conserva en fred, el suc natural preserva la seva aportació nutricional i no la perd amb el temps, com s'acostumava a pensar.

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 23 Gener 2020 11:35

Instagram Tot a taula 2018/2019, sus de taronja

En aquesta època de l'any, els sucs de taronja són un dels millors aliats a l'hora de prevenir refredats i enfortir el sistema immunitari. I és que la taronja és una font molt important de vitamina C i B, dos components que ajuden a reduir la sensació de cansament i fatiga. A més a més, aquesta beguda és un recurs especialment útil en els esmorzars, ja que tota la família en pot prendre.

Amb tot, sempre és més efectiu menjar la fruita sencera: la pell fina i blanca que envolta els grills és la que conté més concentració de vitamines, fibra i polifenols, que tenen una funció antienvelliment i antiinflamatòria en les cèl·lules de l'organisme.

El suc de taronja també és el protagonista de diversos mites, com que origina la formació de càries o que perd totes les seves propietats si no es beu al moment. En el primer cas, un estudi de la Universitat de Leeds, al Regne Unit, ha demostrat que l'efecte en l'esmalt dental del suc de taronja és pràcticament nul sempre que es mantingui una higiene bucodental adequada.

Quant a l'oxidació de la vitamina C, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) assegura que, si es conserva en fred, el suc natural preserva la seva aportació nutricional i no la perd amb el temps, com s'acostumava a pensar.