La Guia Michelin pica l'ullet a Mataró

A la gal·la de les Estrelles Michelin 2020 celebrada a Sevilla el passat dia 20, es va fer una menció especial a quatre restaurants mataronins.

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 28 Novembre 2019 12:50

Ciutat 2017/2019, guia michelin

El passat 20 de novembre va tenir lloc l'esperada gal·la de les Estrelles Michelin 2020 a Sevilla. Jordi Cruz va ser un dels grans triomfadors de la nit, ja que va aconseguir dues estrelles pel restaurant Angle, situat dins de l'Hotel Cram de Barcelona.

L'altre gran protagonista de l'esdeveniment va ser el xef Jesús Sánchez, del restaurant Cenador de Amós, ubicat a la població de Villaverde de Pontones (Cantàbria), que va alçar-se amb el màxim guardó de la guia: les tres estrelles.

A més, els grans restaurants premiats també van incloure un establiment maresmenc. Parlem del Tres Macarrons del Masnou, que va aconseguir conservar l'estrella obtinguda el 2015.

Els restaurants recomanats per la guia

D'altra banda, també hi ha una sèrie de restaurants recomanats per la guia, una llista en la qual es destaquen els establiments més interessants que hi ha a Espanya i Portugal. En aquest apartat, quatre restaurants de Mataró van rebre una menció especial: Sangiovese, La Marineta, Nou-Cents i Hapo Sake Bar. Mentre que els tres primers repeteixen, l'últim s'estrena a la guia.

En primer lloc, del Sangiovese destaquen que es tracta d'un espai que conjuga modernitat i tradició, en què s'ofereixen elaboracions de mercat i de temporada.

Sobre La Marineta afirmen que és un espai agradable, informal i amb una cuina catalana de mercat ben interpretada pel xef que equilibra tècnica, creativitat i passió.

En tercer lloc, el Nou-Cents destaca per disposar d'una cuina actual de bases clàssiques, treballant molt la trufa, els bolets i la caça. Per últim, del Hapo Sake Bar es valora la seva cuina nipona combinada amb un ambient contemporani.