La tahina, una aliada per als teus condiments

És, bàsicament, una mantega de sèsam, amb un alt contingut en calci i en proteïnes

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 14 Octubre 2019 08:42

Instagram Tot a taula 2018/2019, tahin
Sigui casolana o comprada, la tahina és un ingredient que agrairem tenir a casa per donar un toc diferent als nostres plats. Aquest aliment és, bàsicament, una mantega de sèsam i és molt comú en la gastronomia del Pròxim Orient, on s'utilitza en diferents plats tradicionals com l'hummus (puré de cigrons) o el baba ganoush (puré d'albergínia).
Per aconseguir la consistència de crema, a part del sèsam torrat i mòlt, s'hi afegeix oli o aigua, variant les proporcions si es vol aconseguir una tahina més líquida o més pastosa.
Idees per incloure-la als teus plats

A més de ser un ingredient essencial de l'hummus, es pot fer servir en moltes altres creacions. Per exemple, afegint-hi un pessic de sal, all picat i suc de llimona, aconseguim una deliciosa salsa per acompanyar amanides o carns. Una altra manera fàcil de gaudir-ne és acompanyada amb pa. Amb una culleradeta de mel, en comptes de posar-hi oli, aconseguirem unes torrades dolces boníssimes.

Principals beneficis

Instagram Tot a taula 2018/2019, tahin

Entre els beneficis destacats de la tahina hi trobem el seu alt contingut en calci. A més, és una gran font de proteïnes vegetals i àcids grassos, especialment omega 6 i omega 9.