Encara no coneixes el tempeh?

El tempeh és un menjar molt important en les dietes vegetarianes o veganes, ja que és una font de proteïnes i vitamines molt important

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 04 Octubre 2019 13:05

Instagram Tot a taula 2018/2019, tempeh

Com altres aliments típics de la cuina del Sud-est Asiàtic, el tempeh està cada vegada més present als nostres comerços, sobretot en els especialitzats en menjar vegetarià o vegà. En concret, aquest aliment és originari de l'illa de Java, Indonèsia, i es tracta d'un aliments que s'aconsegueix del procés de fermentació de la soja.

El tempeh és un menjar molt important en les dietes vegetarianes o veganes, ja que és una font de proteïnes i vitamines molt important. Aquest aliment està indicat per a la regeneració de la flora intestinal i no produeix colesterol. A més, conté vitamina B12 (molt important per a l'assimilació del ferro, entre altres coses), la qual és inexistent en el regne vegetal. Altres beneficis són el seu alt contingut en proteïnes, greixos insaturats, vitamines del grup B (B1, B2 i B12) i minerals com ara el calci, el fòsfor i el ferro.
Com triar un bon tempeh

En primer lloc, hem de saber que el bon tempeh es presenta en blocs consistents i ferms. Si es trenca fàcilment o s'esmicola és que no està en la seva forma correcta. Als extrems s'aprecien perfectament els grans de soja i desprèn un aroma dolç o de bolet. Si s'ha incubat durant molt de temps, pot ser que tingui un color més fosc i grisós, però això no vol dir que s'hagi fet malbé, si no és que fa mala olor, com d'amoníac.

Existeixen diferents tipus de tempeh, en funció dels ingredients utilitzats, tot i que el més habitual és el de soja. També se'n pot trobar de cereals, cereals i soja o altres llegums (com la fava de vellut, la Leucaena o la mongeta mung).