El producte estrella de la temporada

A les acaballes de l'estiu, el tomàquet continua sent un dels productes estrella

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 30 Setembre 2019 13:15

Instagram Tot a taula 2018/2019, tomaquets
Tot i que ja estem a les acaballes de l'estiu, el tomàquet continua sent un dels productes estrella de la temporada. Present a la majoria de receptes que venen de gust quan la calor és més forta, parlem d'un fruit que es pot trobar en diverses varietats i que combina bé amb verdures, carn i peix.

Entre les classes de tomàquet més conegudes i demandades al mercat no hi pot faltar la varietat cor de bou, una de les més preuades i utilitzades a les amanides; el tomàquet rosa o pera; el de penjar, que destaca per la seva polpa densa i que s'acostuma a servir acompanyat de pa, i el cirerol, conegut per ser el més petit de la família.

Quins beneficis té?

El tomàquet és molt conegut per l’aportació de licopè, que en alguns estudis es relaciona amb un risc més baix de patir malalties cardiovasculars i certs tipus de càncer, com el de pròstata.

D'altra banda, també presenta un alt contingut en vitamina C, que afavoreix l’absorció del ferro dels aliments, vitamina A i potassi, que intervé en la transmissió d’impulsos nerviosos i l’activitat muscular.  

Amb pell o sense?

Tot depèn de si ha rebut algun tractament (una capa de cera per potenciar-ne la lluentor, per exemple). Així doncs, es recomana consumir-lo amb pell, pel seu alt contingut en fibra, només si el producte és de cultiu ecològic.