Esmorzars vegans molt saludables

Perquè els teus esmorzars vegans siguin molt saludables, el secret és fer una bona selecció d'aliments

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 16 Setembre 2019 10:52

Perquè els teus esmorzars vegans siguin molt saludables, el secret és fer una selecció d'aliments en què no faltin hidrats de carboni d’assimilació lenta, vitamines, minerals i una part de proteïna vegetal. Et fem cinc propostes saboroses i equilibrades que convertiran el teu esmorzar en un plaer molt sa.


Instagram Tot a taula 2018/2019, esmorzars saludables

Els especialistes afirmen que l’esmorzar és l'àpat més important del dia, i per aquest motiu val la pena que sigui atractiu i complet. Dona una ullada a les següents idees i deixa enrere la rutina de cada matí.

Esmorzars vegans molt saludables:

• Iogurt amb plàtan, anacards i llavors: tria la varietat de iogurt vegetal que més t’agradi i afegeix-hi plàtan, llavors i anacards. Si vols una textura més homogènia, ho pots passar per la batedora. Truc: si deixes en remull els anacards, les llavors de sèsam i les de lli, s’activen els enzims i les proteïnes s’assimilen millor.
• Torrades amb alvocat i tomàquet: unta una torrada de pa de cereals amb la polpa d’un alvocat madur i afegeix-hi dues rodanxes de tomàquet, una mica d’orenga i un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Truc: afegeix unes gotes de llimona l'alvocat per evitar que s’oxidi.
•Batut verd amb cookies: els 'green smoothies' combinen les propietats antioxidants de les vitamines i la clorofil·la amb els beneficis de la fibra de les verdures crues i els germinats. Unes galetes integrals de gingebre donaran un toc revitalitzador al teu desdejuni. Truc: pots germinar les llavors a casa; és molt fàcil i aprofitaràs més les seves vitamines.
•Flam de mill i llavors de xia: una altra opció és fer un flam o púding i deixar-lo preparat a la nevera. Al matí estarà a punt i només hauràs de decidir si l'escalfes o no. Truc: pots menjar-te’l amb compota de fruita, melmelada, fruita seca i trossets de xocolata. Anima’t a preparar aquesta deliciosa recepta de púding de xia amb cacau i fruits vermells.
•Musli amb fruita seca: inclou flocs de blat de moro, de civada, de blat, de quinoa o d’arròs. Per millorar el seu contingut en magnesi, ferro i zinc, pots afegir-hi orellanes, panses o llavors de sèsam i carabassa. Truc: si ho cous amb beguda de civada i canyella, obtindràs una barreja més digerible i rica en hidrats de carboni d’assimilació lenta. El gran avantatge de preparar a casa el musli és que pots fer-ne quantitat suficient per a diversos dies.