Temps de verema

Alella celebra fins al 14 de setembre la festa de la verema, amb el plat fort aquest cap de setmana

  • Redacció // Fotos: enoturismedoalella
  • Divendres, 06 Setembre 2019 10:48

Instagram Tot a taula 2018/2019, festa verema alella

És temps de collir raïm i a Alella, terra de vi, ho celebren amb una gran festa plena d'activitats, música, gastronomia i molt de vi. Visites a cellers, presentacions de vins, xerrades, la fira d'artesans i gastronomia, música i festa per allargar la nit... La Festa de la Verema d’Alella, que enguany celebra la seva 45a edició, és un moment per gaudir i compartir experiències entre veïns i visitants.

Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia

Els dies 6, 7 i 8 de setembre és quan més vilatans i forans s'aproparan al centre del poble per tastar els plats que presenten els diferents restaurants alellencs, acompanyats d'una copa de vi d'un dels cellers de la DO. Les paradetes de gastronomia situades a l'Hort de la Rectoria, a l'aparcament de davant la biblioteca, obriran a partir de les 20 i fins a les 23 hores.

Com cada any, el sistema per recollir menjar i beguda anirà amb els tiquets que anteriorment s'han d'haver comprat, sigui a l'Oficina de Turisme (amb horari de 10 a 14.30 h i de 17 a 21 h els dies que dura la mostra), o a l'estand destinat a la venda de tiquets a la mateixa plaça. El preu del tiquet és de 2 euros, i se'n demanarà una quantitat o una altra segons el producte.

Mataró va entrar dins la DO l'any 2013, juntament amb altres municipis. Tot i això, només hi ha una vinya operativa, la vinya de Mata (entre Mataró i Llavaneres), que cultiva el celler Talcomraja i que no forma part de la DO.

Montse Velasco

Activitats destacades: el menú de la verema

Més enllà de la Mostra, hi ha altres activitats on poder degustar els vins de la DO. Entre elles destaquen, com no podia ser d'una altra manera, diferents tastos de vins.

El dissabte, a dos quarts d'onze de la nit, hi haurà a Can Lleonart el Tast Jove de Vins (6 € amb reserva prèvia), on la copa anirà acompanyada d'un divertit joc de preguntes.

D'altra banda, hi haurà tres sessions de Tast amb Personalitat, també a Can Lleonart, que comptaran amb 3 sommeliers (15 € per tast o pack de 35 € els tres). En David Seijas oferirà el tast "Maridatge: ciència o pseudociència?" (dilluns 9 a les 20 h), la  Montse Velasco descobrirà vins dolços amb "Dolça companyia" (dimarts 10 a les 20 h) i l'Anna Casabona oferirà un tast de quatre vins de garnatxa negra amb "La nit de les garnatxes" (dijous 12 a les 20 h).

A més, els dies 7 i 8 a les 10 del matí, els bars i restaurants oferiran una copa de vi harmonitzada amb una tapa especial (al preu de 4 euros).

Instagram Tot a taula 2018/2019, vinya alella

La Denominació d’Origen Alella és una de les més petites i també de les més antigues de la península Ibèrica. Els vins d'Alella tenen una llarga història i una important significació dins la vinicultura catalana, amb referències que citen la seva popularitat ja en l’època romana.
De les seves varietats destaquen la garnatxa blanca, la pansa blanca, el moscatell i la garnatxa tinta.