Com organitzar el menú setmanal?

Decidir què menjarem de dilluns a diumenge és tot un repte que es pot superar amb planificació

  • Redacció: AMIC (Alba Martos) // Fotos: cedides
  • Divendres, 30 Agost 2019 12:13

Instagram Tot a taula 2018/2019, organitzar menu setmanal

Planificar setmanalment el que menjarem ens permet alimentar-nos de forma més equilibrada, estalviar a l'hora de comprar i organitzar-nos de manera més eficient. Però no sempre és fàcil, especialment en el cas de famílies nombroses en les quals els gustos i els horaris diferents són la norma.

Tanmateix, si t’acostumes a dedicar vint minuts a la setmana a preparar el menú dels set dies següents, veuràs com la teva qualitat de vida canvia. I si, a més a més, a això li sumes la tècnica de cuina en sèrie, podràs concentrar tota la feina del menú setmanal en una única tarda.Instagram Tot a taula 2018/2019, organitzar menu setmanal

Què ha de contenir el teu menú setmanal perquè sigui sa?

Llibreta, boli i calendari a punt. Ha arribat el moment de prendre decisions. Per tal d'elaborar un menú saludable tingues present que ha d'incloure fruites i verdures de temporada, sobretot perquè es tracta de productes més econòmics. Quant a la proteïna, recorda que no només el peix o la carn en són fonts potents, sinó que hi ha alternatives vegetals com, per exemple, els llegums, el tofu, el 'natto' o el 'tempeh'.

D'altra banda, com que la pasta o l'arròs són productes que no acostumen a faltar en qualsevol menú, opta per les variants integrals i per altres hidrats de carboni complexos o d'absorció moderada (civada, quinoa o sèmola de blat). Per últim, has de tenir present la importància de l'oli d'oliva, i que els greixos saludables també els podem trobar als fruits secs, l'alvocat o les llavors. 

La proporció correcta: la meitat del teu plat hauria de contenir vegetals; un quart, proteïnes, i l’altre quart, carbohidrats.
Cuina només un dia a la setmana: si sou molts a casa, fes grans quantitats de llegums o de sofregits per a diversos plats i congela-ho tot. Recorda que per descongelar de manera correcta has de posar els productes un dia abans a la nevera.