Com podem fer net després de l'estiu?

Els nutricionistes recomanen començar setembre amb una dieta depurativa per eliminar toxines

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 29 Agost 2019 17:23

Especials 2017/2019, aliments dietes receptes depuratives

Gelats a la platja, sopars i dinars fora de casa, i nits a la fresca en què la cervesa no pot faltar. Després d'un estiu sense manies arriba la tornada a la rutina i el moment de carregar piles. Per fer-ho, els nutricionistes recomanen començar setembre amb una dieta depurativa per eliminar toxines i sentir-nos amb energia.

El primer que has de tenir en compte és que si no beus aigua (un mínim de vuit gots al dia) no faràs net. Si ho prefereixes, també pots optar pels sucs fets a casa, les infusions i els brous de verdures.

Quan facis la compra aposta per omplir el cistell amb hortalisses de temporada, com la ceba, els espàrrecs, la carxofa i l'api, i amb fruites com la pinya, el raïm, la taronja o la poma. Tots aquests aliments són rics en aigua, fibra i potassi, i contenen poca quantitat de sal.

Un altre consell: oblida't dels productes processats i que contenen greixos trans i sucres: embotits, olis vegetals, brioixeria industrial, etc. Omple el rebost amb llegums, cereals integrals o fruits secs per obtenir les proteïnes i els nutrients necessaris per afrontar l'inici de curs.

Ara bé, no caiguis en l'error de saltar-te àpats. Recorda que és fonamental esmorzar, dinar i sopar (preferiblement d'hora), i que si tens gana a mig matí o a la tarda sempre pots prendre un suc o un batut  verd: begudes fetes a base d'entre quatre i set peces de fruita i verdures amb moltes propietats alcalinitzants i depuratives.