L'albercoc: digestiu i carregat de vitamina A

Molt poques calories, molt ric en aigua i amb propietats astringents i antiinflamatòries

Instagram Tot a taula 2018/2019, albercocs

L'albercoc és una de les millors fruites de temporada, un aliment que recomanen consumir cru i al punt de maduració. Els seus orígens es remunten a la Xina, l'any 3000 aC, tot i que va ser introduït a Europa des d'Armènia cap al 400 aC.

Si comparem l’albercoc amb altres fruites, aquest aporta menys calories, sobretot com a conseqüència del seu alt contingut en aigua (un 90%) i també de fibra. Gràcies a aquest darrer element, parlem d'un aliment que millora el trànsit intestinal i té efectes prebiòtics. A més a més, un dels factors que el fa més atractiu  és la seva aportació de vitamina A.

En aquest sentit, tres albercocs madurs contenent la meitat de la dosi diària recomanada d'aquest nutrient clau per al bon estat de la vista, la pell, els cabells, els ossos i el funcionament correcte del sistema immunològic.

A banda de les seves propietats antioxidants, també s'ha de destacar que els albercocs madurs són especialment rics en tanins, unes substàncies amb propietats astringents i antiinflamatòries.

Millor si és de cultiu ecològic

Si compres albercocs ecològics, propers i de temporada, et recomanen que no els treguis la pell, ja que és aquí on es concentra la major part del betacarotè que conté la fruita.
D'altra banda, si consumeixes orellanes, la versió seca de l'albercoc, convé encara més que sigui d’origen ecològic perquè la dessecació concentra les substàncies que pugui tenir la fruita, tant les bones com les dolentes.