Cireres: de l'arbre a l'estómac

Entre les propietats nutricionals de les cireres destaca un alt contingut en vitamines C i A, necessàries per al bon funcionament de l'organisme

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dissabte, 08 Juny 2019 08:34

Instagram Tot a taula 2018/2019, cireres

Entre els mesos de maig i juny arriba el temps de les cireres. És l'època en què aquesta fruita està en el millor punt de maduració i conserva tot el gust i textura original.

Entre les propietats nutricionals de les cireres destaca un alt contingut en vitamines C i A, necessàries per al bon funcionament de l'organisme i l'estat de la retina i la pell, respectivament. A més, parlem d'una fruita estiuenca que conté diversos antioxidants,  polifenols i àcid el·làgic, i que ajuda a regular el trànsit intestinal gràcies a l'aportació de fibra.

Poca gent sap que, per la seva naturalesa tèrmica, les cireres són molt beneficioses per tractar les condicions de fred patològic. D'altra banda, es recomanen a l'hora de tractar la gota, l'artritis i el reumatisme. Ara bé, convé menjar-les sempre de temporada i de cultius de proximitat.

Les cireres no només poden menjar-se directament de l'arbre, sinó que són el millor ingredient per elaborar una gran varietat de postres. Per exemple, entre els més petits tenen molt d'èxit els batuts que duen aquesta fruita, acompanyada d'altres com el plàtan, els nabius o les maduixes. Una altra possibilitat és fer-ne natilles fredes (amb beguda d'ametlla, ou i una mica de sucre de coco).